کدوهای خوراکی در دوران ماقبل تاریخ در بین مردم آمریکا رشد کردند.
قدیمی ترین تخمه ژاپنی تنبل اهلی که تا به امروز باقی مانده است در مقبره غار گیلا ناکیز در مکزیک کشف شد و قدمت آن به حدود 7000 سال قبل از میلاد می رسد.
تنها در قرن 16-18 این سبزی در سراسر جهان گسترش یافت و همچنین تخمه ژاپنی کاربردهای زیادی دارد.
آنها به سالاد، سوپ و محصولات پخته شده اضافه می شوند.
در روسیه و برخی از کشورهای دیگر آنها را مانند تخمه آفتابگردان سرخ شده می خورند.
روغن تخمه ژاپنی گلپر یکی از مفیدترین ها در نظر گرفته می شود – این روغن قهرمان در محتوای اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه است.
با این حال، هزینه آن نیز بیشتر از دیگران است: یک بطری 250 میلی لیتری به طور متوسط 1000 روبل هزینه خواهد داشت.
دانه های کدو تنبل از نظر محتوای منیزیم و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) پیشرو هستند.
با این حال، آنها حاوی مواد معدنی و ریز مغذی های ارزشمند دیگری نیز هستند. علاوه بر این، دانه ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
تخمه ژاپنیتنبل برای سیستم قلبی عروقی و دستگاه ادراری تناسلی مفید است، فشار خون و قند را کاهش می دهد، به ریزش مو کمک می کند و خواب را بهبود می بخشد.
مطالعات نشان می دهد که تخمه ژاپنی تنبل می تواند سطح قند خون را کاهش دهد و به ویژه برای افراد مبتلا به پیش دیابت و دیابت نوع 2 مفید باشد.
تخمه ژاپنییکی از بهترین منابع منیزیم موجود است. مطالعه ای روی بیش از 127000 نفر نشان داد که رژیم غذایی غنی از منیزیم خطر ابتلا به دیابت را تا یک سوم کاهش می دهد.
تخمه ژاپنیمی تواند علائم BPH را تسکین دهد، یک بیماری عمدتاً مرتبط با افزایش سن که در آن پروستات بزرگ شده و ادرار کردن را دشوار می کند.
بنابراین، در یک آزمایش بزرگ از دانشمندان آلمانی، مردان مبتلا به آدنوم پروستات، که به مدت یک سال تخمه ژاپنی تنبل خوردند، گفتند که کاهش قابل توجهی در علائم بیماری داشتند.
در مطالعه دیگری که توسط پزشکان کره ای انجام شد، مردان مبتلا به آدنوم که روغن تخمه ژاپنی تنبل مصرف کردند، جریان ادرار افزایش یافت.