از نظر مکانیسم، رایس و همکاران: اخیراً رایجترین فرضیه را در مورد اینکه چگونه فرآوردههای شیر نقش پیشگیرانه در متابولیسم قلبی ایفا میکنند خلاصه کردند. این محصولات عمدتا حاوی TG با SFA در موقعیت sn-2 هستند.
علاوه بر نسبت بالای اسیدهای اولئیک و استئاریک، وایتکس و آلومینیوم و ترانس پالمیتولئیک نیز به نسبت فراوان هستند. علاوه بر این، بخشی از اثرات احتمالی ممکن است با وجود چندین ریز مغذی مانند کلسیم، ویتامین D، پروتئینهای آب پنیر و پپتیدهای عملکردی توضیح داده شود (به بالا مراجعه کنید).
از نظر اثرات اسیدهای چرب شیر بر CVD، ممکن است تفاوت های مهمی بین FAs فردی وجود داشته باشد. در مجموع 5209 شرکت کننده که روزانه 10 درصد از کل انرژی را از SFAها دریافت می کردند، به مدت 10 سال پیگیری شدند. کسانی که دریافت متناسب SFAs از شیر در مقایسه با کسانی که مقدار معادل SFAs از گوشت گاو مصرف میکردند، بروز CVD کمتری داشتند.
به طور خاص، افزایش 5 گرم در روز در SFA های ورود به سایت اراد برندینگ شده از شیر با کاهش 21 درصدی در خطر CVD همراه بود، در حالی که همین افزایش در SFAهای مشتق شده از گوشت با افزایش 26 درصدی در خطر CVD همراه بود. به عنوان یک نکته احتیاطی، تفکیک اثرات FAs از سایر اجزای شیر و گوشت دشوار است.
بنابراین، مطالعات بیشتری برای نسبت دادن خواص بالقوه محافظت کننده قلبی به اسیدهای چرب شیر مورد نیاز است. بررسی اخیر توسط Huth and Park به این نتیجه رسید که مصرف شیر و محصولات یک کیلو گوشت برای چند نفر قیمه از امروز نمی تواند به طور مثبت یا منفی با خطر متابولیک قلبی یا سکته مرتبط باشد. به همین ترتیب، کراتز و همکاران.
اخیراً متاآنالیز 11 مطالعه را منتشر کرد که به این نتیجه رسید که مصرف لبنیات پرچرب با شیوع چاقی و (اگرچه نسبتاً متوسط) با CVD و اختلالات متابولیک ارتباط معکوس دارد.
نتیجهگیری این مقاله این بود که مشتقات شیر پرچرب خطر یک لیتر شیر چند لیوان است را افزایش نمیدهند و نتایج متنوع و ناهمگون مطالعاتی را که توسط خوراک حیوانات مختلف تجزیه و تحلیل کردهاند توضیح میدهند (مرتع در مقابل خوراک مبتنی بر غلات)، که بر ترکیب شیر تأثیر میگذارد. همانطور که قبلا توسط جنکینز و همکاران مشاهده شده است.
- منابع:
- تبلیغات: