نخود فرنگی یا نخود سبز، گیاهی از دستهٔ حبوبات است. نخود فرنگی پاک شده امروز در بازار و فروشگاه های معنبر هست که بتوان برای افراد شاغل که وقت پاک کردن دارن موجود است با بهترین کیفیت و همچنین فواید های این ماده غذایی را برای شما عنوان می کنم.
دانههای نخود فرنگی داخل غلافی کیسه مانند قرار گرفتهاند.
این کیسهها از گل به عمل آمده و در خود دانههایی را جای میدهند، از این رو این کیسهها نوعی میوه هستند، ولی طبق تعریف، دانههای نخود فرنگی در دستهٔ گیاهان طبقهبندی میشوند.
نخودفرنگی در واقع دانه یا تخم کروی شکل ریزی است که از گیاه نخود سبز به نام (Pisum Sativum) حاصل میشود.
نخود فرنگی از زمانهای قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پختوپز به کار میرفت.
این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان کشت میشود.
نخودفرنگی غنی از پروتئین بوده و در عین حال مقدار زیادی ویتامین و املاح را نیز در خود جای دادهاست و از خوراکیهای مغذی محسوب میشود.
با نگاهی به جدول ارزش غذایی نخود فرنگی میتوان گفت که هر صد گرم حاوی ۸۱ کیلو کالری انرژی، ۱۴/۴۵ گرم کربوهیدرات و ۵/۴۲ گرم پروتئین است. همچنین صد گرم نخود فرنگی دارای ۵/۱ گرم فیبر خوراکی است.
نخود و تاریخچه و برخی دستورالعمل های رشد:
نخود فرنگی، همراه با لوبیا و غلات، از قدیمی ترین سبزیجات کشت شده هستند.
شواهدی از نخود فرنگی در گل و لای دریاچه در زیر محل خانههایی که توسط ساکنان دریاچه عصر برنز سوئیس با قدمتی بیش از 5000 سال ساخته شدهاند، پیدا شده است.
نخود فرنگی نیز در یک مکان غار ماقبل تاریخ در مجارستان یافت شده است که اعتقاد بر این است که بسیار قدیمی تر از مکان سوئیس است.
جالب اینجاست که هیچ مدرکی از نخود فرنگی در محوطه های مصر باستان یافت نشده است، اما نخود فرنگی در خرابه های محوطه باستانی تروی پیدا شده است.
آریاییهای آسیای غربی نخود را به یونانیها و رومیها معرفی کردند، اما هیچ یک از تمدنها به نخود احترام زیادی قائل نبودند.
تنها پس از فتح انگلستان توسط نورمن ها بود که نخود فرنگی در این بخش از جهان ظاهر شد و سپس تا قرن شانزدهم که فرانسوی ها آنها را به تفصیل توصیف کردند، با کمی توجه به آن اشاره شد.
نخود وحشی که دیگر وجود ندارد، احتمالاً بومی آسیای میانه از شمال غربی هند تا افغانستان، تا خاور نزدیک و تا فلات و کوه های اتیوپی بوده است.
امروزه در تمامی این مناطق، نخود وحشی از گونه های کشت شده و نیز تنوع قابل توجهی از گونه های کشت شده یافت شده است.