همانطور که از اسم شکر قهوه ای مشخص است، این شکر رنگی سرخ یا قهوه ای دارد و مانند شکر سفید از نیشکر یا چغندر قند تهیه میشود.
شکر قهوهای در واقع شکری است که به صورت ناکامل و نیمه پالایش شده و به همین دلیل هنوز شیره قند را در خود دارد و به دلیل دارا بودن ملاس رنگ آن قهوهای میشود.
یکی از خوشمز های شیرین نقل صفاریان می باشد که برای انواع مهمانی ها و مجالس می توانید از آن استفاده کنید و در مزه های مختلف در بازار موجود می باشد.
شکر قهوه ای حاوی ۵ درصد ملاس، مقدار کمی کلسیم، پتاسیم و آهن است، به همین دلیل مواد مغذی آن بیشتر و بهتر از قند سفید یا شکر سفید است. طعم و عطر مطبوع شکر قهوه ای باعث شده که این محصول غذایی محبوبیت بیشتری نسبت به شکر سفید داشته باشد.
شکر سفید و شکر قهوهای ازنظر تغذیهای مشابه هستند و میتوان گفت که شکر قهوهای فقط کمی مواد مغذی بیشتری نسبت به شکر سفید دارد. درواقع شکر سفید و قهوهای دارای فرقهایی در طعم و مشخصات خود برای قرار گرفتن در دستور غذایی مختلف دارند
یکی از مهمترین تفاوتهای تغذیهای بین شکر سفید و شکر قهوهای این است که شکر قهوهای مقادیر بالاتری کلسیم، آهن و پتاسیم دارد. ۱ قاشق چایخوری شکر قهوهای ( حدودا ۴ گرم) ۱۵ کالری دارد، در حالی که کالری همین مقدار شکر سفید حدود ۱۷ است. دقت داشته باشید که شکر قهوهای و شکر زرد که از شکر نیشکر یا شیره خرما به دست میآید، متفاوت است.
در این قسمت از فواید شکر قهوه ای و خواص شکر قهوه ای برایتان می گوییم. شکر قهوهای نه تنها در آشپزی و شیرینی پزی بلکه در طب سنتی نیز کاربردهای بسیار زیادی دارد و از آن برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود. همچنین شکر قهوهای به طور گسترده برای سلامت و زیبایی پوست کاربرد دارد. از جمله فواید شکر قهوهای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. درمان دردهای قاعدگی
۲. افزایش انرژی
۳. چاقی و کنترل وزن
۴. سلامت و زیبایی پوست
۵. بارداری
۶. شکر قهوه ای و دیابت
۷. شکر قهوه ای و درمان سریع سرماخوردگی
۸. درمان نفخ نوزادان
۹. درمان مشکلات گوارشی
در ادامه تهیه چند غذا مانند حلوا با شکر قهوه ای را برای شما توضیح خواهیم داد.پس با ما همراه باشید.
حلوا با شکر قهوه ای
مواد لازم برای حلوای موز:
موز بزرگ 5 عدد
شکر قهوه ای 2 لیوان
شکر سفید 1/2 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری
پودر هل 1 قاشق چایخوری
کره یا روغن جامد 4 قاشق غذاخوری
حلوای موز، یک دسر هندی خوشمزه است که محبوبیت بینالمللی دارد. این دسر جزو حلواهای قالبی بوتیکی محسوب میشود و ظاهری شیک و جذاب دارد؛ به همین دلیل حلوای موز، دسری مناسب برای پذیرایی در مهمانیها و مجالس است.
۱.موزها را پوست بکنید، خرد کنید و داخل کاسهای بریزید. 2/1 لیوان آب روی موزها بریزید و با میکسر بزنید تا پوره و یکدست شوند.
۲.کره یا روغن جامد را داخل قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس موز پورهشده را اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا رطوبت اضافی آنها گرفته شود.
۳.شکر قهوه ای و شکر سفید را با 2/1 لیوان آب مخلوط کنید. سپس، شیره را به پوره موز تفتخورده اضافه کنید و اجازه دهید حلوا 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
۴.آرد را با کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس، آرد تفت دادهشده و پودر هل را به حلوا اضافه کنید. مواد را آنقدر مخلوط کنید و تفت دهید تا حلوا جمع شود و خودش را بگیرد.
۵.کف قالب را چرب کنید، حلوا را داخل قالب بریزید و پهن کنید. قالب را 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود. حلوا را بعد از مدت زمان گفتهشده، برش بزنید و سرو کنید. نوش جان.
**در صورت تمایل میتوانید داخل این حلوا از کشمش یا آجیل خردشده استفاده کنید. به جای شکر قهوهای میتوانید ازهمان مقدار شیره استفاده کنید. برای اینکه حلوای خوبی داشته باشید، باید آرد را خوب سرخ کنید. وقتی آرد در روغن ریخته میشود، سنگین میشود و همزدنش مشکل می گردد؛ با این حال باید با صبر و حوصله آرد را با حرارت ملایم سرخ کنید و مرتب هم بزنید.
بعضیها برای اینکه آرد سبک شود و راحتتر هم بخورد، ابتدا آرد را بدون روغن کمی تفت میدهند، اما این کار باعث تیرگی و بدمزه شدن حلوا میشود.
حلوا زعفرانی با شکر قهوه ای
آرد سفید : ۲ لیوان
شکر قهوه ای : ۱ لیوان
كره: 100 گرم
گلاب: يك چهارم ليوان
آب : یک و نیم لیوان
روغن مایع: نصف لیوان
زعفران اعلا آب كرده: يك چهارم ليوان
هل سابيده: در صورت تمايل مقداري
۱.ابتدا شربت رو درست ميکنیم . برای اینکار آب و زعفران سابیده شده را باهم مخلوط کرده و شکر را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه کامل بجوشد.
۲.آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا بوی خامی آن برود و رنگش تغيير كند. تقریبا”35-۳۰ دقیقه طول می کشد تا ارد تفت بخورد . در اين مدت بايد مرتب آردها را هم بزنيد تا نسوزد.
۳.روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددا” تفت می دهيم تا رنگ آن قهوه ای کمرنگ بشود. از روی حرارت بر می داریم و شربت زعفران را که از قبل آماده کرده ایم رو به آن اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله بود و حلوا شل بود نگران نباشید با هم زدن تمامی گلوله ها حل میشود.
۴.در اين مرحله گلاب و مغز هل را نيز به حلوایمان اضافه میکنین.این کار برای دادن طعم بهتر حلوا انجام میشود. تقریبا” ۱۰-۵ دقیقه طول می کشد تا حلوا یکدست و سفت گردد . اگه حلوا باز هم شل بود می توانید ۳-۲ دقیقه حلوا را بیشتر روی حرارت بگذارید تا سفت شود .
حلوا ارده با شکر قهوه ای
دو قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
کنجد سفید سابیده شده دو سوم فنجان
شیر دو سوم فنجان
عصاره وانیل یا پودر کاکائو یک قاشق چایخوری
به دلخواه پسته و بادام خلال هرکدام یک و یک دوم فنجان
یک تابه را برروی شعله قرارداده، روغن ریخته حرارت دهید. درظرفی دیگر شیر و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قراردهید تا قوام آمده حالت نیمه جامد پیدا کند. پس از قوام آمدن ظرف را از روی شعله برداشته پودر کنجد سابیده شده را به آن اضافه کنید. به مدت دو دقیقه مایع حلوا ارده را استراحت دهید تا اجزای آن به آرامی با هم ترکیب شوند.
به آرامی مخلوط را به هم بزنید به طوری که کنجدها خمیر نشوند. دراین مرحله حلوا ارده شما آماده است و میتوانید آن را داخل قالب ریخته و با پسته یا بادام تزئین کنید. این خوراکی را باید در یخچال نگهداری کنید، زیرا احتمال کپک زدن اجزای آن وجود دارد.
شکلات صبحانه با شکر قهوه ای
فندق: ۲ پیمانه (۲ لیوان فرانسوی دستهدار)
شکر قهوه ای یا هر شیرین کننده دیگری که میپسندید: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر کاکائو مرغوب: ۱/۴ پیمانه (به جای پودر کاکائو میتوانید از ۱۰۰ گرم شکلات تلخ استفاده کنید)
روغن نارگیل: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
نمک: ۱/۸ قاشق چایخوری
۱.فر را در درجه ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن و گرم کنید. فندقهای بدون پوست را در سینی فر بچینید و آنها را برشته یا در اصطلاح تخصصی رُست کنید. اگر فر ندارید میتوانید فندقها را در ماهیتابه برشته کنید. به این ترتیب پوست نازک روی فندق به راحتی جدا میشود. اگر از فر یا ماهیتابه استفاده میکنید ۷ الی ۱۰ دقیقه برای این کار کافی است.
۲.فندقهای داغ را با احتیاط در یک شیشه درب دار بریزید و به شدت تکان دهید. به این ترتیب پوست نازک روی فندق جدا میشود.حالا فندقها را با غذاساز یا میکسر خرد کنید. بهتر است به صورت پالس پالس این کار را انجام دهید تا در اثر گرما فندقها روغن پس ندهند و از سوی دیگر به خوبی خرد و یکدست شوند. برای درست کردن یک نوتلا اصیل بهتر است فندقها خیلی ریز و خرد و حالت کرمی طور شوند.
۳.شکر یا هر شیرین کننده دیگری را به فندقها اضافه کنید. پودر کاکائو، روغن نارگیل، وانیل و نمک را هم اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دیگر در میکسر یا غذاساز میکس کنید تا یک مایه یکدست و صاف و کرمی به دست بیاورید. شکلات صبحانه نوتلا خانگی که به این ترتیب آماده میشود را میتوانید به مدت چندین هفته در یک ظرف شیشهای درب دار در یخچال نگهداری کنید.
غذا با شکر قهوه ای
همه چیز زیر سر مُلاس است، ملاس مادهای ست که بعد از فراوری اولیه شکر سفید به آن اضافه میشود و شکر قهوه ای تحویل ما میدهد. شکر قهوه ای هم مثل شکر سفید از نیشکر تهیه میشود اما با اضافه شدن ملاس به آن رنگش تیره میشود و نام شکر قهوه ای را برای خود بر میگزیند. شکری که از نیشکر و چغندر قند بدست میآید را تصفیه میکنند، شربتی تیره رنگ و غلیظ بر جای میماند که همان ملاس خودمان است. ملاس چسبناک است و اگر دلمان شکر قهوه ای بخواهد باید پنج تا ده درصد از آن را دوباره به شکر سفید اضافه کنیم.
شکر قهوهای به دلیل اضافه شدن ملاس هضم راحتتری دارد، آب و آهن موجود در آن به گردش خون کمک میکند وگلوکزش کیفیت بالاتری دارد. شکر قهوهای کمتر باعث نفخ میشود.اگر بخواهیم کیکی با بافتی متراکمتر داشته باشیم، شکر قهوه ای مناسب است وگرنه برای کوکی که میخواهیم رطوبت کمتری داشته باشد و سبک باشد، قطعا شکر سفید بهتر است.
بهتر است شکر قهوه ای را پودر کنید و خیلی راحت به جای شکر در پخت کیک و شیرینی مخصوصا شیرینیهای خشک استفاده کنید. اگر خواستید شکر قهوه ای را ذوب کنید، با کمی آب و آبلیمو آبش کنید تا شکرک نزند.
طرز تهیه کوکی شکلاتی بدون شکر قهوه ای
کره ۱۰۰ گرم
آرد ۱ و نیم پیمانه
شکر ⅔ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ½ قاشق غذاخوری
جوش شیرین ½ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ¼ قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق غذاخوری
شکلات تلخ ½ پیمانه
شکلات چیپسی به مقدار کافی
برای تهیه کوکی شکلاتی خوشمزه ابتدای کار از ۳۰ دقیقه قبل کره را از یخچال خارج می کنیم، سپس در فضای آشپزخانه قرار می دهیم و اجازه می دهیم کره با دمای محیط کاملا هماهنگ شده و به طور کامل نرم شود.
حالا پس از گذشت این زمان کره به دمای محیط رسیده را به همراه شکر درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۳ تا ۴ دقیقه هم می زنیم تا مخلوط کره و شکر سفید و سبک شود.
در این مرحله تخم مرغ را به همراه وانیل به مخلوط کره اضافه می کنیم، سپس مجددا با همزن برقی هم می زنیم تا مواد یکدست شود. در ادامه آرد را به همراه جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک درون یک کاسه مناسب می ریزیم و هم می زنیم.
حالا مخلوط آرد و بکینگ پودر را درون الک می ریزیم و ۳ مرتبه الک می کنیم. در ادامه مخلوط آرد را طی ۳ مرحله به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم و با کمک لیسک هم می زنیم تا بافت خمیر کوکی یکدست شود.
در این مرحله شکلات تلخ را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس درون خمیر کوکی می ریزیم و مجددا با لیسک هم می زنیم تا مواد ترکیب و یکدست شود. در ادامه روی کاسه خمیر کوکی را با سلفون می پوشانیم.
حالا اجازه می دهیم خمیر کوکی به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال استراحت کند. در ادامه پس از گذشت این زمان فر را روی حرارت ۱۸۰ قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم فر کاملا گرم شود. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
کیک با شکر قهوه ای
مواد لازم برای کیک پرتقال با شکر قهوه ای:
آب پرتقال نصف پیمانه
تخممرغ ۵ عدد
شکر قهوهای حدود ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
آرد همه منظوره ۱ پیمانه (۱۵۰ گرم)
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پوست پرتقال رنده شده چند قاشق
پیش از اینکه هر کاری بکنیم، فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن میکنیم. تا ما مشغول تهیهی مایه کیک هستیم، فر هم داغ و آماده میشود. قالب کیک را کمی چرب میکنیم و آرد میپاشیم . حالا سراغ تخممرغها میرویم. همزن برقی را روی درجهی متوسط روشن میکنیم و تخممرغ، پوست پرتقال و شکر قهوهای را حسابی هم میزنیم. تا زمانی که مخلوط یکدست و کرمی بهدست آوریم، به هم زدن ادامه میدهیم.
آب پرتقال را به این مایه اضافه میکنیم و یک تا دو دقیقه هم میزنیم. نوبت به آرد که رسید، همزن را روی درجهی کم قرار میدهیم. آرد الکشده، و بیکینگ پودر را توی کاسه میریزیم. زمانی که کمی مخلوط شد، همزن را خاموش میکنیم. با لیسک مواد را کاملا قاتی میکنیم. مایه کیک با شکر قهوهای آماده شد.
مایهی کیک را در قالب میریزیم. مدت پخت این کیک حدود ۳۵ دقیقه است. البته باتوجه به فر شما ممکن است چند دقیقهای کمتر یا بیشتر شود. میتوانیم یک خلال دندان را در کیک فرو کنیم. اگر مایه به آن نچسبید، کیک پخته و آماده شده است. زمانی که کیک را از فر بیرون آوردیم، کمتر از ۱۰ دقیقه به آن فرصت میدهیم تا خوب خنک شود.
بعد به ظرف دیگری منتقل می کنیم. برای تزئین روی کیک راههای مختلفی داریم. پودر قند، ورقههای پرتقال خشک، سس شکلات یا شکلات چیپسی گزینههای هیجانانگیزی هستند.اگر کمی حوصله کنیم، میتوانیم خامه قنادی را با همزن خوب بزنیم. بعد آن را در قیف بریزیم و روی کیک با شکر قهوهای خوشمزهمان را شکوفههای خامهای بزنیم میکنیم.
در این مرحله با اسکوپ یا قاشق مقداری از خمیر کوکی برمی داریم، سپس در دست گرد می کنیم و درون سینی فر با فاصله از هم قرار می دهیم. در ادامه مقداری شکلات چیپسی روی خمیر می ریزیم و کمی فشار می دهیم تا شکلات درون خمیر برود.
حالا سینی را طبقه وسط فر قرار می دهیم، سپس اجازه می دهیم به مدن ۱۰ تا ۱۲ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا بپزند. در ادامه پس از گذشت این زمان سینی را از فر خارج می کنیم، سپس اجازه می دهیم بدون دست زدن کوکی ها کاملا خنک شوند.
در نهایت پس از خنک شدن کوکی های شکلاتی را از کاغذ روغنی جدا می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم. در ادامه کوکی شکلاتی را به همراه چای زعفرانی یا شیر سرو می کنیم. نوش جان.
شکر قهوه ای به جای شکر سفید در کیک
شکر قهوهای کمی آب دارد و بافت کیک و شیرینی را زیباتر و خوش طعمتر میکند. اما باید تکلیفمان را باخودمان و بافت مدنظرمان روشن کنیم. اگر بخواهیم کیکی با بافتی متراکمتر داشته باشیم، شکر قهوه ای مناسب است وگرنه برای کوکی که میخواهیم رطوبت کمتری داشته باشد و سبک باشد، قطعا شکر سفید بهتر است.
این شکر دو نوع دارد، شکر قهوه ای تیره یا (Dark) و شکر قهوه ای که رنگی کمی روشنتر دارد و به (Light) معروف است. ساخت کارامل را با شکر قهوه ای حتما امتحان کنید، رنگی جذاب و خاص خواهد داشت و طعمی بینظیر. حالا باز هم زمان تصمیمگیریست، اگر دلتان میخواهد محصول نهایی رنگی تیره داشته باشد، دیگر میدانید که باید چه شکری انتخاب کنید.
در مورد طعم شکر قهوهای باید بگوییم که به خاطر ملاس، طعمی تافی مانند و کاراملی دارد، برای پخت کیک و کلوچههای شکلاتی مناسبتر به نظر میآید.
شکر سفید مزه خاصی ندارد و برای کیکهای میوهای مناسب است چرا که طعمشان را تغییر نمیدهد. شکر سفید قدرت شیرینکنندگی بالاتری نسبت به شکر قهوه ای دارد.
بر ای خرید و اطلاع از انواع قیمت نبات چوبی کارتونی و سکر و نقل می توانید به سایتها و مراکز معتبر مراجعه کنید.