برای تشخیص شکر قهوه ای تقلبی از اصل باید به یک سری نکات توجه کنید. ابتدا رطوبت آن می باشد، در واقع شکر قهوه ای تقلبی رطوبت ندارد درصورتی که شکر قهوه ای اصل 4 درصد رطوبت دارد.
شکر قهوه ای تقلبی طعم شکر سفید معمولی را می دهد، در صورتی که شکر قهوه ای اصل طعم ملاس و مزه کاراملی می دهد. اگر شکر قهوه ای کلوخه ای و سفت بود، نشان می دهد، که شکر اصل می باشد.
شکر قهوه ای بهتر است یا سفید
شکر قهوه ای ترکیبی از ملاس ( شیره ی شکر ) و شکر سفید می باشد و به دلیل داشتن ملاس رنگ و طعم آن با شکر سفید متفاوت است. شکر قهوه ای از نظر تغذیه ای ارزش بیشتری نسبت به شکر سفید دارد، از این رو شکر قهوه ای بهتر از شکر سفید بوده و دارای پتاسیم، آهن و کلسیم است.
شکر قهوه ای، نسبت به شکر سفید، بافت مرطوب تری دارد. به همین دلیل غذا هایی که با این شکر پخته می شوند، بافت متراکم تر و نرم تری دارند. به عنوان مثال، اگر با شکر قهوه ای کیک درست کنید، کیک شما متراکم تر و نرم تر می شود ولی اگر کیک با شکر سفید پخته شود، کیک به دست آمده بزرگتر و سفت تر می شود.
تفاوت اصلی شکر قهوه ای و شکر سفید به رنگ و طعم آن ها بر می گردد. اگر می خواهید رنگ غذایی که با شکر تهیه می شود تیره تر باشد، باید از شکر قهوه ای استفاده کنید ولی اگر می خواهید رنگ روشن تری داشته باشد، باید از شکر سفید استفاده نمایید.
شکر قهوه ای به دلیل این که ملاس به آن اضافه شده است طعم آن کاراملی و نزدیک به تافی دارد. لذا برای تهیه کیک های میوه ای، کوکی ها و کیک های شکلاتی از شکر قهوه ای استفاده می شود.
شکر سفید در مقایسه با شکر قهوه ای شیرین تر بوده و برای شیرین کردن انواع غذا ها از مقدار کمتری استفاده می شود. شکر سفید به دلیل طعم خنثی که دارد، برای تهیه انواع غذا ها به ویژه غذا های شیرینی که باید پف کنند، استفاده می گردد.
شکر قهوه ای سرد است یا گرم
شکر قهوه ای طبع گرمی دارد و در انواع مختلفی وجود دارد، که از نمونه های متنوع شکر قهوه ای می توان موارد زیر را نام برد:
- شکر قهوه ای روشن یا تیره: این نوع شکر دارای ملاس می باشد و رنگ تیره، سرخ و قهوه ای روشنی دارد و هر چه ملاس آن بیشتر باشد، رنگ شکر تیره تر می شود و در میان دیگر نمونه های شکر کاربرد بیشتری دارد.
- شکر قهوه ای توربینادو: رنگ قهوه ای روشن و کرمی مانندی دارد و در فرآیند ساخت ملاس این نوع شکر شسته می شود، به همین دلیل از سایر شکر های قهوه ای رنگ آن روشن تر است. این نوع شکر به دلیل بافت نرم، رایحه و طعم مطبوع در شیرینی پزی معمولا استفاده می شود و همراه قهوه و چای مورد استفاده قرار می گیرد.
- شکر قهوه ای روان: نسبت به شکر قهوه ای معمولی رطوبت کمتری دارد و از دانه های پودری و ریزی تشکیل شده است، که به آن پودر شکر قهوه ای هم می گویند و برای طعم دادن به غذا، تزئین کیک و شیرینی استفاده می شود.
- شکر قهوه ای دمرارا: دانه های درشت طلائی دارد و نسبت به شکر قهوه ای معمولی ملاس کمتری دارد و برای شیرین کردن دانه های برنج، تهیه غلات داغ و در شیرینی پزی استفاده می شود.
- شکر قهوه ای موسکوادو: بیشترین ملاس را دارد و رنگی بسیار تیره دارد و طعم شیره شکر و ملاس آن بسیاری قوی می باشد.
شکر قهوه ای چگونه درست میشود
شکر قهوه ای از یک ترکیب شکر تصفیه شده ( ساکارز ) و ملاس تولید می شود، که به صورت لایه ی نازک بر روی ذرات دانه های شکر مقادیر معینی از ملاس وجود دارد، به همین دلیل رنگ قهوه ای دارد و ملاس چون شیرینی کمی دارد، شکر قهوه ای شیرینی کمتری در مقایسه با شکر سفید دارد.
چگونه شکر قهوه ای را نرم کنیم
شکر قهوه ای را به روش های مختلفی می توانید، نرم کنید، که از این روش ها می توان موارد زیر را نام برد:
- استفاده از یک تکه نان: برای نرم کردن شکر قهوه ای باید آن را داخل پلاستیک زیپی بریزید و سپس درون پلاستیک برش نان تازه ای را قرار دهید و درب آن را محکم کنید و بعد از چند ساعت مشاهده می کنید، که شکر قهوه ای شما نرم شده است.
- پارچه نرم دار: داخل ظرفی، شکر قهوه ای را بریزید و پارچه ای ضخیم نم داری را روی آن ها قرار دهید و یک شب تا صبح به آن دست نزنید و صبح می بینید که شکر قهوه ای شما نرم شده است.
- برش سیب: داخل پلاستیک زیپی شکر قهوه ای را بریزید و سپس یک برش سیب را داخل پلاستیک بگذارید. در این روش شما می توانید، به جای کیسه پلاستیکی از ظرف مخصوص و درپوش دار هم استفاده کنید.
- فویل آشپزخانه: درون فویل آشپزخانه، کمی شکر قهوه ای بریزید و سپس آن را درون فر با دمای 150 درجه سانتی گراد ( 300 درجه فارنهایت ) به مدت 5 دقیقه قرار دهید. سپس از فر، شکر قهوه ای را خارج کنید و بگذارید تا کمی سرد شود. اکنون مشاهده خواهید کرد، که شکر نرم شده است.
- استفاده از مارشمالو: درون ظرف شکر قهوه ای باید یک تا دو عدد مارشمالو بزرگ قرار دهید و سپس داخل پلاستیک زیپی شکر قهوه ای و مارشمالو را قرار دهید تا در مجاورت هوا نباشد و بعد از چند ساعت متوجه می شوید که شکر قهوه ای نرم شده است. برای این که شکر نرم شده باقی بماند، باید شکر را داخل ظرفی درب دار قرار دهید تا در مجاورت هوا نباشد.
چرا شکر قهوه ای سفت میشود
شکر قهوه ای به مروز زمان رطوبت خود را از دست می دهد و خشک می شود، که این موجب می گردد، شکر سفت شود. در واقع سفت شدن شکر، نشانه خراب شدن آن نمی باشد ولی چون استفاده از شکر سفت شده دشوار است باید آن را نرم و یکنواخت کنید. برای نرم کردن شکر قهوه ای سفت شده روش های مختلفی وجود دارد، که ما در مطالب قبلی روش های نرم کردن شکر قهوه ای سفت شده را شرح داده ایم.
چرا شکر قهوه ای مرطوب است
شکر قهوه ای مرطوب است و چون دارای کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم می باشد، نسبت به شکر سفید رطوبت بیشتری دارد و دارای دانه های ریز، نرم و مرطوب بوده و رنگ آن قهوه ای روشن است.
عصاره غلیظ ملاس که در شکر قهوه ای وجود دارد، باعث شده این نوع شکر رطوبت داشته باشد. در واقع ملاس یک ماده چسبناک می باشد و از نیشکر تولید می شود.
شکر قهوه ای رطوبت بیشتری در مقایسه با شکر معمولی یا همان شکر سفید دارد و از خواص فراوانی هم برخوردار می باشد.
به عنوان نمونه، باعث هضم بهتر غذا می شود و به تقویت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد کرد و افرادی که مشکلاتی گوارشی دارند، باید این نوع شکر را مصرف کنند.
دارای مواد مغذی مانند فسفر و کلسیم می باشد و می تواند به درمان دلپیچه و اسهال کمک کند.
به درمان نفخ معده کمک خواهد کرد و افراد مسنی که سیستم گوارشی ناسالمی دارند باید شربت عرق نعنا را همراه با شکر قهوه ای میل کنند.
چگونگی مصرف شکر قهوه ای
برای مصرف شکر قهوه ای، ابتدا باید آن را نرم کنید، که روش های نرم کردن این نوع شکر در تیترهای بالا برای شما نام برده ایم و برای تهیه هر شیرینی و غذایی می توانید به جای شکر سفید از آن استفاده کنید.
روش نگهداری شکر قهوه ای همانند شکر معمولی می باشد و باید آن را در مکانی عاری از رطوبت، خشک و خنک مانند کابینت یا قفسه ای در انباری آشپزخانه قرار دهید.
چون شکر، رطوبت اطراف خود را به راحتی جذب می کند و کیفیت آن کاهش پیدا می کند.
علاوه بر این، کیسه شکر را باید از بخاری یا اجاق گاز دور نگاه دارید و داخل همان کیسه بسته بندی هم می توانید شکر را نگاه دارید، به شرطی که بسته بندی شکر باز نشده باشد ولی اگر کیسه بسته بندی باز شده باشد، باید به ظرف دیگری آن را منتقل کنید و درب آن را محکم نمایید.
شکر قهوه ای رژیمی است؟
شکر قهوه ای را نمی توان به عنوان شیرین کننده رژیمی آن را نام برد. در واقع شکر قهوه ای همان شکر تصفیه شده سفید بوده، که مقدار معینی ملاس به آن اضافه شده است و با این که کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم دارد، ولی نمی توان آن را شکر رژیمی نام برد، به طوری که مصرف بیش از حد آن می تواند باعث افزایش وزن شود.
جدول ارزش غذایی شکر قهوه ای
ارزش غذایی شکر قهوه ای، به املاح معدنی آن می باشد، که از این مواد معدنی می توان به پتاسیم، سدیم، منیزیم و کلسیم اشاره کرد، به همین دلیل نسبت به شکر سفید برای سلامتی بدن مفیدتر می باشد و عوارضی برای بدن ایجاد نمی کند و میزان متعادل آن می تواند برای سلامتی بدن مفید باشد.
شکر قهوه ای رنگ می دهد
شکر قهوه ای رنگ می دهد و این به دلیل ملاس موجود در آن می باشد، که بسته به میزان ملاسی که در آن وجود دارد، رنگ این نوع شکر می تواند، قهوه ای تیره تا روشن باشد و هر چه ملاس آن بیشتر باشد، رنگ تیره تری پیدا می کند. برای تهیه شیرینی های رنگی که رنگ تیره ای دارند از این نوع شکر استفاده خواهد شد.
شکر قهوه ای شیرین است
شکر قهوه ای شیرین است ولی چون ملاس دارد، نسبت به شکر سفید شیرینی آن کمتر می باشد، چون ملاس شیرینی کمی دارد و برای تهیه غذا هایی که باید طعم شیرین آن ها کمتر باشد، استفاده می شود و یکی از شیرین کننده های طبیعی محسوب می شود و برای تهیه شیرینی ها، کیک ها و بسیاری از غذا های کم شیرین استفاده می گردد.
شکر قهوه ای چقدر کالری دارد
شکر قهوه ای کالری کمتری، نسبت به شکر سفید دارد. به طوری که 15 کالری در یک قاشق چایخوری شکر قهوه ای ( 4 گرم ) وجود دارد. در حالی که 16.3 کالری انرژی در یک قاشق چایخوری شکر سفید وجود دارد. بنابرین مصرف شکر قهوه ای باعث افزایش وزن کمتری نسبت به شکر سفید می شود و اگر در مصرف آن حد تعادل رعایت شود هیچ گونه افزایش وزنی ایجاد نمی شود.
ایا شکر قهوه ای گلوتن دارد
شکر قهوه ای دارای گلوتن می باشد، به همین دلیل افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند، نباید در مصرف شکر قهوه ای زیاده روی کنند. در واقع حادترین شکل عدم تحمل گلوتن، بیماری سلیاک می باشد. این نوع بیماری خود ایمنی نمی تواند، مصرف گلوتن را تحمل کند و هنگامی که گلوتن وارد بدن شود، به دیواره روده، سیستم ایمنی بدن حمله می کند، که این باعث ایجاد مشکلاتی مانند کم خونی، کمبود مواد مغذی و مشکلات گوارشی می شود.
شکر قهوه ای و شکر سرخ
شکر قهوه ای و شکر پنیر بجنورد در سیستم کارخانه ای طی فرآیندی ساخته می شود که برخی از مواد شیمیایی به آن افزوده می شود، که این موجب شده مقداری مواد معدنی و ویتامین های آن کاهش پیدا کند و به شکل دانه های درشت می باشد و هنگامی که در آب ریخته می شود باعث تغییر کردن رنگ آب می شود.
شکر سرخ از جوشانده شدن عصاره نیشکر به دست می آید و هیچ گونه مواد افزودنی شیمیایی به آن افزوده نمی شود و به روش سنتی تولید می گردد.
در واقع شکر سرخ به شکل خمیری می باشد، که هنگام ریختن شدن در آب، تغییر رنگی در آب دیده نمی شود.
ویتامین های شکر قهوه ای
ویتامین های شکر قهوه ای، باعث شده خرید و مصرف این نوع شکر افزایش یابد، لذا بهترین جایگزین برای شکر سفید محسوب می شود و می تواند برای سلامتی بدن مفید باشد. ویتامین های موجود در این نوع شکر باعث شده از بهترین شکر ها برای سلامتی بدن محسوب شود و بر خلاف دیگر شکر ها برای سلامتی بدن زیانی به همراه نداشته باشد.
شکر قهوه ای یا نبات
شکر قهوه ای نسبت به نبات خواص بیشتری دارد. نبات از ترکیب شکر و آب تولید می شود و اگر در تولید آن از شکر قهوه ای استفاده شود، رنگ نبات قهوه ای می شود، که به آن نبات قهوه ای می گویند. ولی اگر در تولید نبات از شکر سفید استفاده شود، نبات به دست آمده رنگ سفیدی پیدا خواهد کرد. نبات قهوه ای یک ماده طبیعی ارگانیک است، چون از شکر قهوه ای به دست می آید.
شکر قرمز یا قهوه ای
شکر قرمز بهتر از شکر قهوه ای می باشد، چون به روش سنتی تولید می شود و عاری از هر گونه مواد شیمیایی افزودنی است، که حاصل جوشاندن عصاره نیشکر بوده است. شکر قرمز بر خلاف شکر قهوه ای هنگامی که در آب ریخته می شود، رنگ آن را تغییر نمی دهد و مواد معدنی و مغذی موجود در آن هم بیشتر از شکر قهوه ای می باشد.
شکر قهوه ای قند دارد
شکر قهوه ای قند دارد و افرادی که سطح قند خونشان بالا است و افراد دیابتی نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. شکر قهوه ای همانند شکر سفید قند دارد و مصرف بیش از حد آن مجاز نمی باشد. بنابرین افراد دیابتی باید در مصرف این نوع شکر همانند شکر سفید احتیاط را رعایت کنند.
شکر قهوه ای از کجا بخرم
شکر قهوه ای نوعی ساکارز می باشد که رنگ قهوه ای آن به دلیل ملاس موجود در آن است.
در واقع نوعی شکر تصفیه نشده یا تا حدی تصفیه شده می باشد. از تبلور اولیه نیشکر، شکر قهوه ای طبیعی تولید می شود.
شکر قهوه ای و نقل صفاریان را می توانید از طریق فضای مجازی و به وسیله سایت های فروش و شبکه های مجازی مانند اینستاگرام و غیره به راحتی سفارش دهید تا محصول در اسرع وقت برای شما ارسال شود.
گاهی به شکر سفید تصفیه شده، ملاس اضافه می شود و تبدیل به شکر قهوه ای می گردد، با این روش درصد اضافه شدن ملاس کنترل می شود و هزینه های تولید، کاهش پیدا می کند.
شکر قهوه ای کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد و این به دلیل داشتن آب در آن می باشد.